Mormors ingefärspäron

Recept av Anel-Nevs

Recept: Mormors ingefärspäron

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

God dessert tillsammans med glass. Vispgrädde är också gott till dessa päron. 1-liters glasburk räcker till 2 kg halverade päron.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala päronen. Låt stjälkarna vara kvar och skrapa dem med en kniv. Små päron ska användas hela. Stora päron halveras och kärnas ur. Krossa ingefäran något i mortel. Varva päronen med socker och ingefära i en gryta. Häll på ättikan och hetta upp på svag värme tills sockret smält. Koka päronen sakta i lgen ca 40 minuter tills de är mjuka. Ta grytan från värmen, skumma och tillsätt bensoat utrört i lite lagen. Lägg päronen i väl rengjorda varma burkar. Häll på lagen och tillslut. Förvaras svalt.

Serveringsförslag: Glass eller vispgrädde

Skapat 2009-09-14 av Anel-Nevs, 2545 visningar, 79 utskrifter. Källa: Allas Veckotidning 31/83

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  hårda päron
4 st  små bitar ingefära
9 dl  socker
1 dl  inläggningsättika
1 krm  natriumbensoat


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.