Mjuk pepparkaka

Recept av ingegerd karlsson

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör
3 st  ägg
3,5 dl  socker
2,5 dl  gräddfil
4 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
1 påse  santa maria pepparkakskryddor
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Lätt att göra.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker pösigt.
  2. 2. Tillsätt gräddfil och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna.
  3. 3. Häll smeten i en smord och bröad form (2 liter).
  4. 4. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 grader i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.

Skapat 2007-10-22 av ingegerd karlsson, 7096 visningar, 66 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
3 st  ägg
3,5 dl  socker
2,5 dl  gräddfil
4 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
1 påse  santa maria pepparkakskryddor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.