Mjuk kardemummakaka

Recept av Sara Carlsson

Recept: Mjuk kardemummakaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Kakan:
2 st  ägg
3 dl  strösocker
2 tsk  kardemumma
100 gram  smör
8 dl  vetemjöl
1 msk  bakpulver
3 dl  mjölk
Fyllning:
100 gram  smör
2 dl  havregryn
2 dl  farinsocker
1 tsk  finmalen kanel
Betyg: 3.7/5 (10 röster, 4 kommentarer)

Mjuk kaka med krispig topping. Ljuvlig smak av kardemumma och kanel.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör först kakan.
  2. 2. Smält smöret till kakan.
  3. 3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. 4. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. 5. Häll i smör och mjölk.
  6. 6. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  7. 7. Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel.
  8. 8. Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan.
  9. 9. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter.
  10. 10. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.

Skapat 2007-08-18 av Sara Carlsson, 12389 visningar, 217 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  ägg
3 dl  strösocker
2 tsk  kardemumma
100 gram  smör
8 dl  vetemjöl
1 msk  bakpulver
3 dl  mjölk
100 gram  smör
2 dl  havregryn
2 dl  farinsocker
1 tsk  finmalen kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.