Mjuk kanelkaka

Recept av welma

Recept: Mjuk kanelkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
2 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 msk  kanel
75 gram  margarin
1 dl  vatten
  garnering mandelspån(kan uteslutas)
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

ugn 175 grader cirka 45 minuter nedre delen avlång form

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. 3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel.
  3. 4. Koka upp margarin och vatten och häll det hett i smeten.
  4. 5. Häll den i formen.
  5. 6. Strö över mandelspån.
  6. 7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
  7. 8. Låt kakan svalna några minuter i formen.Stjälp upp och vänd den genast.

Skapat 2010-02-17 av welma, 3652 visningar, 43 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
2 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 msk  kanel
75 gram  margarin
1 dl  vatten
  garnering mandelspån(kan uteslutas)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.