Mjölkchokladkaka

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Mjölkchokladkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör
200 gram  mjölkchoklad
3 st  ägg
0,5 dl  råsocker
1,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
2 krm  salt
1 st  apelsin, skal och saft
1 msk  rom, cointreau eller nåt liknande
Ev Garnering: Apelsinskivor
Betyg: Bli först med att betygsätta Mjölkchokladkaka!

Med apelsin och en skvät rom

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm diam. Smält smöret. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt det svalna lite.
  2. 2. Vispa upp äggen lätt med råsockret och rör ner chokladsmeten, vispa ner ä äggsmeten tillsammans med apelsinsaft och rom. Vispa ihop till en jä
  3. 3. Bland mjöl. bakpulver, salt och apelsinskal
  4. 4. Vispa upp äggen lätt tillsamman med råsockret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och apelsinskal vispa ner i äggsmeten tillsammans med apelsinsaft och rom. Rör till en jämn smet och häll i bakformen.
  5. 5. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader, 20-30 minuter. Låt svalna.

Serveringsförslag: Vispad grädde, apelsin

Skapat 2010-10-05 av Catarina Algotsson, 1128 visningar, 23 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
200 gram  mjölkchoklad
3 st  ägg
0,5 dl  råsocker
1,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
2 krm  salt
1 st  apelsin, skal och saft
1 msk  rom, cointreau eller nåt liknande


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.