Mikrad lutfisk med knaprigt balsamicofläsk, vit sås och gröna ärtor

Recept av Janne-G

Recept: Mikrad lutfisk med knaprigt balsamicofläsk, vit sås och gröna ärtor

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 kg  lutfisk utan skinn
1 msk  smör
Balsamicofläsk
200 gram  varmrökt sidfläsk
1 msk  smör
0,5 tsk  strösocker
2 msk  balsamvinäger
1 msk  kalvfond
1 msk  vatten
Vit sås
3 msk  smör
4 msk  vetemjöl
6 dl  gräddmjölk
0,5 dl  spad från kokningen av lutfisken
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Mikrad lutfisk med knaprigt balsamicofläsk, vit sås och gröna ärtor!

Lutfisk som är färdigkokt på åtta till tio minuter!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Mikrovågsugn
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 20 min.
Etiketter: Balsamicofläsket blir till en helt ny smakupplevelse tillsammans med lutfisken!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blötlägg lutfisken i rikligt med kallt vatten i 24 timmar, byt vatten ett par gånger. Ta upp fisken och låt den rinna av, torka den med en handduk.
  2. 2. Lägg fisken i en med smör smord glasform som passar i micron, gärna en rund pajform. Salta och strö ev. över lite mald svartpeppar och täck med plastfolie.
  3. 3. Skär det rökta fläsket i strimlor, bryn det i lite smör i en stekpanna, strö över sockret och låt det fräsa med en stund, tillsätt balsamico, kalvfond och vatten, reducera bort all vätska.
  4. 4. Koka lutfisken i mikrovågsugn, 4 + 4 minuter, ta ut efter de första 4 minuterna och häll av kokvattnet, spara ½ dl.
  5. 5. Smält smöret till såsen i en kastrull, vispa ner mjölet och låt det fräsa av sig, tillsätt gräddmjölken, (4 dl mjölk och 3 dl grädde), koka upp under ständig vispning. Späd med lite kokspad från lutfisken. Salta och peppra.

Serveringsförslag: Gröna kokta ärtor och kokt potatis. Stark senap samt mald krydd och svartpeppar.

Dryckestips: Rödvin är en ny smakupplevelse till lutfisk!

Skapat 2011-12-27 av Janne-G, 595 visningar, 24 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  lutfisk utan skinn
1 msk  smör
200 gram  varmrökt sidfläsk
1 msk  smör
0,5 tsk  strösocker
2 msk  balsamvinäger
1 msk  kalvfond
1 msk  vatten
3 msk  smör
4 msk  vetemjöl
6 dl  gräddmjölk
0,5 dl  spad från kokningen av lutfisken
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.