Mexikansk räkrätt

Recept av Lottis

Recept: Mexikansk räkrätt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 4 kommentarer)

En räkrätt som passar till fest!

Typ: Huvudrätt
Kök: Mexiko
Tillagning: Kokat
Etiketter: Räkrätt, räkor, apelsin, festrätt, fest

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och hacka löken.
  2. 2. Strimla paprikan.
  3. 3. Fräs lök och champinjoner i smör.
  4. 4. Strö över vetemjölet och rör om.
  5. 5. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
  6. 6. Låt koka 8-10 min.
  7. 7. Tillsätt räkor, apelcinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt, utan att koka.

Serveringsförslag: Servera med kokt ris och bröd.

Dryckestips: Öl, vin, cider.

Skapat 2008-03-20 av Lottis, 6064 visningar, 77 utskrifter. Källa: Gammalt receptblad..

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  gula lökar
1 st  grön paprika
1 burk  skivade champinjoner, ca 200 gr
1 msk  vetemjöl
1 dl  chilisås
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 krm  cayennepeppar
400 gram  skalade räkor (ca 1 kg oskalade)
0,5 dl  koncentrerad apelsinjuice
1 dl  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.