Mellanmålsbröd

Recept av FridaA

Recept: Mellanmålsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
5 dl  mjölk
2 msk  flytande honung
1 msk  salt
0,5 dl  linfrö
0,5 dl  solrosfrö
5 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl
Topping
  havregryn
Betyg: 5.0/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Ett matigt brytbröd med linfrö och solrosfrö!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i lite av mjölken. Häll sedan i resten av mjölken samt honung, salt, linfrö, solrosfrö, rågsikt och vetemjöl.
  2. 2. Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats ca 40 minuter.
  3. 3. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30X40 cm. Täck över och jäs ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. 4. Pensla bullarna med lite vatten och strö över t ex havregryn eller rågflingor. Markera ca 20 rutor med en vass kniv.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler och bryt sedan isär dem.

Skapat 2010-04-26 av FridaA, 3133 visningar, 136 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
5 dl  mjölk
2 msk  flytande honung
1 msk  salt
0,5 dl  linfrö
0,5 dl  solrosfrö
5 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl
  havregryn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.