Melizanosalata

Recept av Åsa L Löwhagen

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  aubergine (ca 650 gram)
0,5 st  rödlök
1 klyfta  vitlök
3 msk  olivolja
1 nypa  salt
1 nypa  peppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Melizanosalata!

Grekisk aubergineröra.

Typ: Vegetarisk
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Skölj och torka auberginerna. Nagga dem med en gaffel så att de inte "exploderar" under bakningen.
  3. 3. Lägg auberginerna i en liten eldfast form. Baka dem i nedre delen av ugnen till de är helt mjuka, cirka 30 minuter. Vänd dem någon gång under tiden. Låt kallna.
  4. 4. Dela auberginerna på längden och skrapa ur fruktköttet. Skala och dela löken och vitlöken i bitar.
  5. 5. Lägg aubergineköttet, löken, vitlöken och oljan i en matberedare/mixer. Finfördela till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag: Servera med ett gott bröd

Skapat 2008-11-16 av Åsa L Löwhagen, 914 visningar, 17 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  aubergine (ca 650 gram)
0,5 st  rödlök
1 klyfta  vitlök
3 msk  olivolja
1 nypa  salt
1 nypa  peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.