Medelhavsgratäng

Recept av JessLagarMat

Recept: Medelhavsgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

En gratäng som passar till det mesta, eller som en vegetarisk ensamrätt. Receptet kom till en kväll då jag egentligen planerat laga potatisgratäng, men kände för något lite annorlunda. Hittade lite av varje i kyl och skafferi, här är resultatet!

Typ: Vegetarisk
Kök: Italien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Medelhav, squash, soltorkad tomat, gratäng, oliver, potatis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skiva potatisen i jämna skivor, ca ½ cm tjocka.
  2. 2. Skiva zucchinin, strimla paprikan, skiva den gula löken i tunna skivor.
  3. 3. Halvera oliverna. Hacka vitlöken.
  4. 4. Varva allt i en smord ugnsform tillsammans med kapris.
  5. 5. Blanda grädden med den soltorkade tomat-purén i en skål och krydda med timjan, oregano, salt och peppar. Häll över potatis- och grönsaksblandningen.
  6. 6. Riv parmesan ovanpå.
  7. 7. Grädda i ugnen, temp 225 grader i ca 50 min eller tills potatisen är mjuk. Låt stå ca 5 min innan servering.

Skapat 2009-08-27 av JessLagarMat, 7521 visningar, 534 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

7 st  potatisar, rejäla
1 st  squash (normalstor)
1 st  röd paprika
2 st  gula lökar
1,5 burk  kapris , avrunnen
15 st  oliver, svarta, urkärnade
5 dl  mellan- eller vispgrädde
1 dl  1 dl Zeta ”crema di pomodori secchi” (creme av soltorkade tomater)
1 nypa  oregano
1 nypa  timjan
1 nypa  havssalt, eller efter smak
1 nypa  svartpeppar
1 näve  parmesan, riven


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.