Mazarinkaka med choklad

Recept av Skrivis

Recept: Mazarinkaka med choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  mandelmassa
4 st  ägg
50 gram  smör, smält
4 msk  kakao
glasyren
50 gram  mörk choklad
1 msk  kakao
25 gram  smör
2 msk  kokos till garnering
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Stark chokladsmak är det på denna "vuxna" kaka som passar till kaffet men också till ett glas sherry i bersån.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj och bröa en mindre långpanna eller en pajform med låga kanter.
  2. 2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda det med äggen.
  3. 3. Smält smöret och blanda med kakaon och rör ner i massan.
  4. 4. Häll ner smeten i formen och bred ut den.Grädda 20 minuter och låt den sedan svalna.
  5. 5. Gör under tiden glasyren genom att smälta choklad, smör och kakao i en kastrull. Gör det på låg värme så det inte bränner fast.
  6. 6. Bred ut glasyren tunt över kakan och garnera med kokos. När glasyren stelnat skärs kakan i bitar.

Skapat 2010-07-22 av Skrivis, 1993 visningar, 45 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  mandelmassa
4 st  ägg
50 gram  smör, smält
4 msk  kakao
50 gram  mörk choklad
1 msk  kakao
25 gram  smör
2 msk  kokos till garnering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.