Mazarinkaka

Recept av Eva Lundström

Recept: Mazarinkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smält smör
3 dl  socker
2 st  ägg
1 dl  sötmandel mald
5 st  bittermandel mald
1 msk  vanlijsocker
1 tsk  bakpulver
3,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk
Glasyr:
3 dl  floursocker
1 krm  olja
2 msk  Vatten ca
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

God och enkel att göra

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret, vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner smöret. Mal sötmandel och bittermandel. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten, blanda väl.
  2. 2. Smöra och bröa en långpanna och häll i smeten. Grädda i 200 grader i ca 20 min eller tills kakan känns torr. Låt kallna.
  3. 3. Blanda ihop glasyren, har inte exakta mått men du får prova dig fram. Bred ut på den kalla kakan.

Skapat 2008-12-15 av Eva Lundström, 11683 visningar, 161 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smält smör
3 dl  socker
2 st  ägg
1 dl  sötmandel mald
5 st  bittermandel mald
1 msk  vanlijsocker
1 tsk  bakpulver
3,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk
3 dl  floursocker
1 krm  olja
2 msk  Vatten ca


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.