Mauds enkla chokladtårta

Recept av Maja

Recept: Mauds enkla chokladtårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Enklare kan det inte bli och smaken, konsistensen på kakan är underbar. Servera kakan med något syrligt och ev en klick lättvispad grädde.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en 2-liters kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Jag tillsatte även cacao & chili krydda.
  2. 2. Vispa lätt till en blank, slät smet. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämt blandat.
  3. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diam. Grädda på andra flasen nerifrån i ca 15-20 min. Kakan ska ha stannat i kanterna, men vara krämig i mitten.

Serveringsförslag: Gott med syrliga bär ex. hallon och ev. en klick lösvispad grädde

Skapat 2008-04-27 av Maja, 6782 visningar, 46 utskrifter. Källa: Maud Onnemark - GoKväll

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
200 gram  mörk choklad (minst 60 % kakao)
2 dl  strösocker (jag bytte ut hälften mot muscovadosocker)
4 st  ägg
1 tsk  mitt tillägg - cacao & chili krydda (SantaMaria More)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.