Matjessilltårta

Recept av Mats Danielsson

INGREDIENSER

portioner/st.
Kavringsbotten
75 gram  smör (eller margarin)
1 st  kavring (300 g)
Garnering
1 knippe  gräslök
1 st  röd lök
3 st  gelatinblad
5 st  rädisor, eller en bit gurka
1 burk  stenbitsrom (röd eller svart)
Fyllning
2 burkar  matjessill (a´ 200 g)
3 dl  gräddfil
2,5 dl  kesella (1 burk)
Betyg: Bli först med att betygsätta Matjessilltårta!

En god bufférätt vid midsommar

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Buffé

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret.
  2. 2. Riv kavringen eller finfördela den i en matberedare.
  3. 3. Blanda brödsmulorna och fettet. Platta ut blandningen till en botten i en bakform med löstagbar kant (20-24 cm). Ställ formen i kylskåpet ca 15 min så att botten stelnar.
  4. 4. Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  5. 5. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil. Smaka av med sillspad.
  6. 6. Ta upp gelantinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Låt svalna lite. Rör ner gelantinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten.
  7. 7. Ställ i i kylen ca 3-4 h. Ta bort kanten på formen.
  8. 8. Garnera med rädisor och eller gurka och gräslök och rödlök och stenbitsrom.

Dryckestips: Ljust öl, vin, vatten

Skapat 2008-06-18 av Mats Danielsson, 2081 visningar, 56 utskrifter. Källa: Ninas mat, lite modifierat recept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  smör (eller margarin)
1 st  kavring (300 g)
1 knippe  gräslök
1 st  röd lök
3 st  gelatinblad
5 st  rädisor, eller en bit gurka
1 burk  stenbitsrom (röd eller svart)
2 burkar  matjessill (a´ 200 g)
3 dl  gräddfil
2,5 dl  kesella (1 burk)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.