Matjesgratäng

Recept av GOE

Recept: Matjesgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Matjesgratäng!

En god gratäng som passar både på julbordet och som ensamrätt en av juldagarna.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär matjesfiléerna i smala bitar på snedden. Skala och skiva potatisen.
  3. 3. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och glansig i lite smör.
  4. 4. Varva potatis, matjesfilé och lök i en smord form. Avsluta med potatis.
  5. 5. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar, dill och gräslök. Häll det över potatisen i formen.
  6. 6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills äggstanningen har "stannat".
  7. 7. Det ser trevligt ut att garnera gratängen med tomatros. Bjud gärna en god sallad till gratängen och skirat smör om den ska bjudas som ensamrätt.

Skapat 2010-01-02 av GOE, 1341 visningar, 25 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 ask  matjesfiléer, ca 2-3 filéer beroende på storlek
500 gram  kokt potatis
2 st  gula lökar
4 st  ägg
3 dl  mjölk
1 krm  vitpeppar
0,5 dl  klippt dill, går bra med fryst
0,5 dl  klippt gräslök, går bra med fryst
0,5 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.