Matbröd

Recept av elisa-beth stendahl

Recept: Matbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
3 paket  jäst
10,5 dl  mjölk
3 dl  ljus eller vit sirap
1 msk  salt
3 dl  vetekli
18 dl  rågsikt
12 dl  vetemjöl
Betyg: 2.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Ett matbröd som jag bakat i minst 30 år, passar bra till allt.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen och tillsätt saltet. Värm mjölken och sirapen till 37 grader (fingervarmt.) Häll på mjölkblandningen och kör i assistenten. Tillsätt de övriga ingredienserna. Känn med handen om degen är lagom fast. Låt jäsa till dubbel storlek. Ta upp degen på bakbordet och dela i fyra delar. Forma varje del till en bulle. Jäs igen. Pensla bullarna med vatten blandat med lite sirap och strö över vetekli. Grädda i 200 grader i vanlig ugn ca 30 minuter i varmluft 175 grader något längre.
  2. 2. Detta är grundreceptet om Du vill kan Du även blanda i vad Du har hemma. Ex nötter, mandel, solrosfrö, linfrö eller torkade havtorn (som jag använder).
  3. 3. Du kan med fördel använda detta bröd till sill, gubbröra, tonfiskröra mm mm.

Skapat 2008-11-09 av elisa-beth stendahl, 9802 visningar, 127 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 paket  jäst
10,5 dl  mjölk
3 dl  ljus eller vit sirap
1 msk  salt
3 dl  vetekli
18 dl  rågsikt
12 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.