Mascarponerisotto

Recept av Husmusen

Recept: Mascarponerisotto

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Mascarponerisotto!

Krämig len risotto med rökt lax. Toppa med lax- eller forellrom för att få en festmåltid.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva salladslöken.
  2. 2. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt.
  3. 3. Fräs löken mjuk i olivoljan i en gryta under omrörning. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut under omrörning tills grynen är genomskinliga.
  4. 4. Häll på hälften av buljong- och vinblandningen och koka riset på svag värme utan lock, rör om då och då. Tillsätt mer buljong i omgångar allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 minuter.
  5. 5. Ta gryta från värmen, rör först ner osten, vänd sedan ner laxskivorna.
  6. 6. Fördela risotton i tallrikar, toppa med mascarpone (och eventuellt några laxbitar) peppra med svartpeppar.

Serveringsförslag: Risotton blir en festmåltid om man toppar med lax- eller forellrom.

Skapat 2008-12-03 av Husmusen, 2144 visningar, 27 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  scharlottenlökar, finhackade
5 st  salladslökar, eller en bit purjolök
1 liter  hönsbuljong
2 dl  torrt vitt vin
2 msk  olivolja
3 dl  arborioris
2 msk  mascarponeost
150 gram  rökt lax i små skivor
2 msk  mascarponeost
1 krm  nymald svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.