Mandelformar (tummakakor)

Recept av Anel-Nevs

Recept: Mandelformar (tummakakor)

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  riktigt smör
2 dl  socker
3 st  äggulor
2 dl  sötmandel
8 dl  vetemjöl
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 5 kommentarer)

Spröda goda kakor. Kan ätas som dessert,om man fyller dem med vispad grädde och bär/frukt. Varför inte fylla med ris á la Malta och bär/frukt. Gör mazariner el. kongresser av dem.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Julbak, julbord, julefterrätt, mandelmusslor, tummakakor, kongresser, mazariner, julkakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skålla och skala mandeln. Torka dem i en handduk för att sedan mala dem. Rör smör och socker poröst. Arbeta in äggulor, mandel och till sist mjölet. Låt degen vila kallt en stund. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Smörj små veckade bakelseformar med smält smör/margarin. Ta ut degen från kylen och klä formarna med den. Använd tummarna (tummakakor), när du trycker ut degen i formarna. Doppa tummarna i mjöl emellanåt, så går det lättare. Försök att få dem så tunna som möjligt, utan att de går sönder, då du ska slå upp dem färdiggräddade. Testa först med en. Gräddas ca 10 minuter. Stjälp upp dem, när de kommit ur ugnen. Bränn dig inte! Du får ev. diska av formarna och smörja igen till nästa plåt.

Skapat 2009-10-23 av Anel-Nevs, 9192 visningar, 250 utskrifter. Källa: Mamma Elsa

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  riktigt smör
2 dl  socker
3 st  äggulor
2 dl  sötmandel
8 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.