Mandelbönost

Recept av Gäst

INGREDIENSER

portioner/st.
7,5 dl  vatten
6 tsk  gelatinpulver
5 msk  strösocker
2 dl  kondenserad mjölk, sötad
1 msk  mandelessens
Till dekoration. Lichiefrukter på burk eller färska
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Den här lätta och välsmakande sommarefterrätten liknar bönost, men i verkligheten finns det ingen bönost alls i den.

Typ: Dessert
Kök: Kina
Tillagning: Kokat
Etiketter: Mandel bönost lätt billig vegetarisk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll vattnet i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt gelatinpulvret och låt sjuda på svag värme tills gelatinet löst upp sig. Rör om då och då.
  2. 2. Tillsätt strösockret och rör om tills det har smält.
  3. 3. Tag kastrullen från värmen. Häll i den kondenserade mjölken och rör om en gång.
  4. 4. Sila blandningen i en finmaskig sil i ett serveringsfat. Mandelbönosta ska bli 1,5 cm hög. Kasta bort det som fastnar i silen.
  5. 5. Rör i mandelessensen. Låt kallna och sätt sedan i i kylskåp.
  6. 6. Skär upp bönost. Lägg upp på ett severingsfat och lägg på plommonen, de sk litchie.
  7. 7. Andra frukter som färska eller konserverade t ex kiwi, persikor, vindruvor och ananas o s v kan också användas.

Serveringsförslag: Serveras till frukt

Skapat 2009-02-06 av Gäst, 581 visningar, 1 utskrifter. Källa: Yan-kit So

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

7,5 dl  vatten
6 tsk  gelatinpulver
5 msk  strösocker
2 dl  kondenserad mjölk, sötad
1 msk  mandelessens


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.