Mamma Märtas hålkaka

Recept av bajker

Recept: Mamma Märtas hålkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
1 liter  mjölk
100 gram  jäst
0,5 dl  sirap
0,5 dl  socker
100 gram  margarin
1,5 kg  rågsikt
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Hålkakor som min mamma brukade baka. smidigt och supergoda.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Total tid: 90 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm mjölken fingervarm och blanda i jästen. Smält margarinet. Blanda i de andra ingredienserna. Häll inte på allt mjöl på en gång. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Dela upp i 6-7 st delar och kavla ut till en rund kaka, gör ett hål i mitten med lämpligt litet glas (te x en medicinmugg) och picka kakan med en gaffel runt om. Låt dem jäsa under handuk i ca 30 minuter till och grädda sen mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Pensla med vatten för att få dem blanka . Låt svalna under handuk

Skapat 2012-05-05 av bajker, 5757 visningar, 168 utskrifter. Källa: Mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 liter  mjölk
100 gram  jäst
0,5 dl  sirap
0,5 dl  socker
100 gram  margarin
1,5 kg  rågsikt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.