Makaronilåda

Recept av Husmusen

Recept: Makaronilåda

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  stekt köttfärs (köttfärssås eller liknande)
400 gram  kokta makaroner
1 st  purjolök
Äggstanning
4 st  ägg
6 dl  mjölk (eller mjölk+grädde)
1 dl  riven ost
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
Riven ost och smör till formen
Betyg: 4.0/5 (16 röster, 8 kommentarer)

När man har rester efter makaroner och köttfärssås är det perfekt att göra en makaronilåda.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär purjolöken i mindre bitar.
  2. 2. Smöra en ungsfast form. Häll i köttfärs, makaroner och purjolök. Blanda runt.
  3. 3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll detta över makaronerna. Strö över ytterligare lite riven ost.
  4. 4. Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller tills äggstanningen har stannat.
  5. 5. Man kan lägga i annat än köttfärs: Grillade kycklingbitar och kryddat med chili. Stekt bacon/kassler och broccoli. Fetaost, soltorkade tomater och oliver. Det är också gott att skiva tomater och lägga överst innan man häller över stanningen och osten. Se bara till att stanningen täcker ordentligt.

Serveringsförslag: Servera med en sallad.

Skapat 2009-02-18 av Husmusen, 90933 visningar, 1269 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  stekt köttfärs (köttfärssås eller liknande)
400 gram  kokta makaroner
1 st  purjolök
4 st  ägg
6 dl  mjölk (eller mjölk+grädde)
1 dl  riven ost
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.