Macadamia- och körsbärspaj

Recept av Lotta

Recept: Macadamia- och körsbärspaj

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  smör
1 st  ägg
1 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
Smuldeg
1 dl  vetemjöl
1 dl  havregryn
1 dl  strösocker
100 gram  smör
50 gram  70 % mörk choklad
100 gram  macadamianötter
Fyllning
4 dl  urkärnade körsbär
2 msk  socker
1 msk  maizena majsstärkelse
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Ljuvligt sött och gott. Älskade A-M:s absoluta favoritdessert.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet i smeten och blanda i smöret.
  2. 2. Häll smeten i tio smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. 3. Blanda mjöl, havregryn och socker. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen. Hacka chokladen och blanda ner den och nötterna i smulet.
  4. 4. Vändkörsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären i formarna och täck med smuldegen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt pajerna svalna på galler och servera med glass.

Skapat 2010-10-22 av Lotta, 819 visningar, 17 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  smör
1 st  ägg
1 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
1 dl  vetemjöl
1 dl  havregryn
1 dl  strösocker
100 gram  smör
50 gram  70 % mörk choklad
100 gram  macadamianötter
4 dl  urkärnade körsbär
2 msk  socker
1 msk  maizena majsstärkelse


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.