Lussemuffins

Recept av JLO Gustafsson

Recept: Lussemuffins

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  jäst
400 gram  smör
1 liter  filmjölk
100 gram  kesella
2 påsar  saffran
6 dl  socker
1,5 tsk  salt
1,5 liter  vetemjöl
Fyllning
8 msk  rumsvarmt smör
500 gram  riven mandelmassa
8 msk  flagad mandel eller pärlsocker
Betyg: 3.7/5 (4 röster, 3 kommentarer)

En modern variant av en kär klassiker

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärmt, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. 2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 35 släta bullar. Lägg dem i aluminiumformar. Blanda smöret med mandelmassan. Klipp ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel/ pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.

Skapat 2009-01-22 av JLO Gustafsson, 6285 visningar, 93 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  jäst
400 gram  smör
1 liter  filmjölk
100 gram  kesella
2 påsar  saffran
6 dl  socker
1,5 tsk  salt
1,5 liter  vetemjöl
8 msk  rumsvarmt smör
500 gram  riven mandelmassa
8 msk  flagad mandel eller pärlsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.