Lussekatter

Recept av Sara Carlsson

Recept: Lussekatter

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
100 gram  smör
5 dl  mjölk
1 gram  saffran (= 2 paket)
250 gram  kesella lätt
1,5 dl  socker
0,5 tsk  salt
17 dl  vetemjöl
Garnering
1 st  ägg
0,5 dl  russin
Betyg: 4.2/5 (25 röster, 15 kommentarer)

Kärt barn har många namn: lussekatter, lussebullar eller saffransbullar. En klassiker kring jul och lucia.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: jul, advent, saffranskusar, lusse, saffransbröd, lucia

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm.
  2. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör om tills jästen smälter.
  3. 3. Tillsätt övriga ingredienser, utom garneringen, och blanda till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. 4. Knåda degen lätt och dela den i 30 bitar. Rulla bitarna till ca 15 cm längd och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper.
  5. 5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. 6. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Skapat 2007-10-20 av Sara Carlsson, 67619 visningar, 784 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
100 gram  smör
5 dl  mjölk
1 gram  saffran (= 2 paket)
250 gram  kesella lätt
1,5 dl  socker
0,5 tsk  salt
17 dl  vetemjöl
1 st  ägg
0,5 dl  russin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.