Lussebullar

Recept av ellen10

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
100 gram  smör
5 dl  mjölk
250 gram  kesella
2 påsar  saffran (1 g)
1,5 dl  socker
0,5 tsk  salt
17 dl  mjöl (ca)
  russin (kan hoppas höver)
1 st  ägg att pensla med
Betyg: Bli först med att betygsätta Lussebullar!

jättegoda och saftiga tack vare kesselan!

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Ett måste i adventstider!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull.
  2. 2. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 gr. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
  3. 3. Tillsätt kesellan, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
  4. 4. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
  5. 5. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
  6. 6. Sätt ugnen på 225 gr. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 gr. i 10-15 min.

Dryckestips: Kaffe, julmust, mjölk

Skapat 2008-11-09 av ellen10, 755 visningar, 10 utskrifter. Källa: Arla

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
100 gram  smör
5 dl  mjölk
250 gram  kesella
2 påsar  saffran (1 g)
1,5 dl  socker
0,5 tsk  salt
17 dl  mjöl (ca)
  russin (kan hoppas höver)
1 st  ägg att pensla med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.