Lundabröd

Recept av xhelenax

Recept: Lundabröd

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  vetemjöl/dinkel
3 dl  rågsik
2 dl  grahamsmjöl
2 dl  Havrekross
1,5 dl  rågkross
1,66 dl  vetekross
2 dl  vetegroddar
2,5 tsk  bakpukver
2 tsk  salt
2,5 tsk  bikarbonat
1 liter  läffil
1,5 dl  mörk sirap el brödsirap
Betyg: 4.0/5 (4 röster, 0 kommentarer)

Mycket gott, nyttigt och enkelt matbröd. Vetemjölet kan bytas ut till dinkelmjöl för att göra bröden ännu nyttigare.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Grovt, fullkorn, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 2 limpor Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt vätskan. Häll i två smorda former. Grädda nederst i ugnen i 175 gr i 85 min. Täck folie över formarna efter 30-40 min. Havre-, råg-, vetekross kan ersättas med 4-kornskross, mängden är den samma. Vetemjölet kan bytas ut till dinkelmjöl.

Skapat 2009-03-23 av xhelenax, 9914 visningar, 133 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vetemjöl/dinkel
3 dl  rågsik
2 dl  grahamsmjöl
2 dl  Havrekross
1,5 dl  rågkross
1,66 dl  vetekross
2 dl  vetegroddar
2,5 tsk  bakpukver
2 tsk  salt
2,5 tsk  bikarbonat
1 liter  läffil
1,5 dl  mörk sirap el brödsirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.