Ludwigs bärkaka

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ludwigs bärkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Ludwig, 9 år, vill ha choklad i kakan, så då får det bli det. Ingen dum variant. Gott med vaniljglass till. Prova även med andra bär el. urkärnade halverade plommon.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Mjuk kaka med bär, bärpaj, körsbär, hallon, vinbär, krusbär, plommon, paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Smält choklad och blanda i smörsockermassan. Tillsätt ägg, mjöl och sist mannagryn. Smörj en pajform med smält smör samt bröa den med ströbröd el. kokosflingor. Bred ut smeten i formen och tryck ner de urkärnade körsbären tätt. Grädda i uppvärmd ugn ca 25 minuter.

Skapat 2012-07-31 av Anel-Nevs, 381 visningar, 9 utskrifter. Källa: Arbetskamrat Carina + Ludwig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
1,75 dl  strösocker
100 gram  choklad, ev med apelsinsmak
1 st  ägg
2,5 dl  vetemjöl
1 dl  mannagryn
3 dl  körsbär el. andra bär
  smör o ströbröd/kokosflingor till formen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.