Ludwigs bärkaka

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ludwigs bärkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Ludwigs bärkaka!

Ludwig, 9 år, vill ha choklad i kakan, så då får det bli det. Ingen dum variant. Gott med vaniljglass till. Prova även med andra bär el. urkärnade halverade plommon.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Mjuk kaka med bär, bärpaj, körsbär, hallon, vinbär, krusbär, plommon, paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Smält choklad och blanda i smörsockermassan. Tillsätt ägg, mjöl och sist mannagryn. Smörj en pajform med smält smör samt bröa den med ströbröd el. kokosflingor. Bred ut smeten i formen och tryck ner de urkärnade körsbären tätt. Grädda i uppvärmd ugn ca 25 minuter.

Skapat 2012-07-31 av Anel-Nevs, 379 visningar, 7 utskrifter. Källa: Arbetskamrat Carina + Ludwig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
1,75 dl  strösocker
100 gram  choklad, ev med apelsinsmak
1 st  ägg
2,5 dl  vetemjöl
1 dl  mannagryn
3 dl  körsbär el. andra bär
  smör o ströbröd/kokosflingor till formen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.