Lördagslåda med skaldjur

Recept av Anel-Nevs

Recept: Lördagslåda med skaldjur

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Lördagslåda med skaldjur!

Gott och snabblagat för fredags- eller lördagskvällen.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Snabbt, skaldjur, räkor, krabba, kräftor, ägg, ugn, gratinerat, gratäng

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Bottna en smord ugnsfast form med skivade hårdkokta ägg.
  2. 2. Koka en vit sås på smör, mjöl, grädde och krabbspad. Tillsätt riven ost och dill. Blanda försiktigt ner krabban, som rensats och delats i små bitar. Smaka av såsen med salt och peppar och häll den över äggen.
  3. 3. Vänd brödtärningarna i det smälta smöret, så att det suger åt sig allt fett och strö dem sedan ovanpå såsen. Sätt in formen högt upp i den heta ugnen. Låt brödtärningarna bli guldgula och frasiga. Smaklig måltid tillsammans med kokt ris och sallad.

Skapat 2009-09-13 av Anel-Nevs, 3786 visningar, 112 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  hårdkokta ägg
1 msk  smör/margarin
2 msk  vetemjöl
3 dl  grädde och krabbspad eller annat skaldjursspad
3 msk  riven ost
2 msk  finhackad dill
1 burk  krabba, räkor eller kräftstjärtar
  ev. salt, men smaka först
  svartpeppar
 
1,5 dl  tärningar av franskbröd
3 msk  smält smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.