Lök och anjovispaj

Recept av marhan

INGREDIENSER

portioner/st.
Deg:
125 gram  margarin
3 dl  vetemjöl
3 msk  vatten
Fyllning:
4 st  gula lökar
2 msk  margarin (att steka i)
15 st  ansjovisfiléer
3 st  ägg
2 dl  kaffegrädde
1 krm  vitpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Lök och anjovispaj!

Den här pajen, är nog den godaste jag ätit. Om man gillar lök och anjovis förstås.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula margarinet i mjölet, till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg, som får vila kallt under tiden du tillagar fyllningen. Skala, skiva löken, fräs den guldgul i fettet. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 23 cm. i diam. Nagga degen, förgrädda i mitten av ugnen, ca. 10 min. i 225 gr. Lägg lök och anjovis i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanning, gjord på ägg, grädde och peppar. Grädda pajen i 30 min. Servera den helst varm, med en enkel sallad.

Dryckestips: Det du tycker om.

Skapat 2010-07-04 av marhan, 919 visningar, 20 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  margarin
3 dl  vetemjöl
3 msk  vatten
4 st  gula lökar
2 msk  margarin (att steka i)
15 st  ansjovisfiléer
3 st  ägg
2 dl  kaffegrädde
1 krm  vitpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.