Ljummen chokladkaka med hallon

Recept av Eva Lundström

Recept: Ljummen chokladkaka med hallon

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  mörk choklad (70%)
120 gram  osaltat smör
8 st  ägg
2 dl  socker
200 gram  hallon
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Gräddas medans gästerna väntar och serveras ljummen, jag tog en glasskula till och det var gott.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smöra 8 ugnsfasta små formar. Fördela hallonen i formarna, spara de finaste hallonen till garnering.
  2. 2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  3. 3. Vispa ägg och socker lätt och rör bestämt ner äggvispet i den smälta chokladen. Rör blandningen till en jämn smet.
  4. 4. Fyll formarna med smet nästan ända upp. Låt vila i kylen till gräddning.
  5. 5. Grädda formarna på 225 grader i cirka 8–10 minuter. Chokladkakan skall precis lyfta men fortfarande varm.
  6. 6. Garnera med några hallon och pudra floursocker ovanpå.

Skapat 2009-01-24 av Eva Lundström, 5053 visningar, 125 utskrifter. Källa: Allt om mat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  mörk choklad (70%)
120 gram  osaltat smör
8 st  ägg
2 dl  socker
200 gram  hallon


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.