Levergryta

Recept av Anel-Nevs

Recept: Levergryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Levergryta!

En lättillagad gryta. Kan serveras direkt ur trevlig gryta. Gott med lingonsylt till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: kalvlever, ungnötslever, svinlever, lever, svin, kalv, ungnöt, inälvsmat, gryta, alltiett, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj, skala och skiva potatisen tunt. Lägg ner dem i en eldfast serveringsgryta (eller vanlig tjockbottnad gryta). Strö över lite salt och peppar. Skölj och skär levern i ca 1 cm tjocka stavar. Hetta upp en stekpanna med margarin i och lägg ned stavarna däri. Strö över kryddor och dofta över lite mjöl på leverstavarna. Bryn dem hastigt. Skala och skär löken i tunna klyftor och låt dem steka med levern i pannan. Krydda och strö lite mjöl över. Häll på lite vatten och rör om.
  2. 2. Häll över lever och lök ovanpå potatisen i grytan. Stick ett kryss i varje "tomatbotten". Skålla, skala och skiva tomaterna. Täck grytan med tomatskivorna, späd med grädde och tillsätt några timjankvistar.
  3. 3. Koka rätten sakta under lock, tills potatisen blivit mjuk, ca 30 minuter. Serveras ev. direkt från grytan.

Serveringsförslag: Lingonsylt

Skapat 2009-10-10 av Anel-Nevs, 3941 visningar, 31 utskrifter. Källa: Bonniers kokbok 1963 + tillägg av mig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  potatisar
500 gram  kalv- el. ungnötlever el. svinlever
3 st  gula lökar
2 msk  margarin
1 msk  vetemjöl
  ca 2 dl vatten
3 st  tomater
1 dl  grädde
  salt
  grovmalen svartpeppar
  Några timjankvistar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.