Lenas ris á la Malta

Recept av Anel-Nevs

Recept: Lenas ris á la Malta

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 dl  rundkornigt ris, okokt
3 dl  vatten
1 msk  smör
7 dl  standardmjölk
  salt
  vispad grädde
Betyg: Bli först med att betygsätta Lenas ris á la Malta!

Mycket god osötad dessert till julbordet. Sötman får man av Saftsås som serveras till. Göm grötdocka el.mandel i gröt, låt personen som får den rimma. Lägg klickar av risMalta i Mandelformar (tummakakor) och lägg bär/frukt överst.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: osötad gröt, julefterrätt, osötad risgrynsgröt, julmat, julbord, osötad, dessert

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vatten och smör. Lägg i riset och låt dem koka på svag värme under lock tills vattnet kokat in. Späd med mjölken. Salta något. Låt gröten sakta koka på svag värme under lock tills grynen är mjuka, ca 30 minuter. Rör om i gröten då och då, så att det inte vidbränns i botten. Rör dock inte för mycket, för då blir riskornen gryniga. Låt kallna. Blanda i vispad grädde före servering.

Skapat 2009-11-03 av Anel-Nevs, 1312 visningar, 20 utskrifter. Källa: Mix + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 dl  rundkornigt ris, okokt
3 dl  vatten
1 msk  smör
7 dl  standardmjölk
  salt
  vispad grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.