Lenas Janssons frestelse

Recept av Anel-Nevs

Recept: Lenas Janssons frestelse

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Lenas Janssons frestelse!

En härlig klassiker på mitt sätt. Räcker till fler om det serveras på buffébord.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Janssons frestelse, Jansons frestelse, Ansjovis, potatis, lök

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i fina stavar. Skölj dem i kallt vatten, så att stärkelsen sköljs bort. Utan sköljning klistrar potatisen gärna ihop under gräddningen och blir mosig. Lägg dem sen i en handduk för att torka.
  2. 2. Skala och skiva löken. Häll en dryg bottenskyla vatten i en stekpanna. Lägg i löken och strö över Muscovadosocker. Då vattnet nästan kokt in,lägg i en klick margarin. Låt löken fräsa till vackert gyllenbrun färg utan att brännas vid.
  3. 3. Varva ned potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsfast form. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll på ungefär hälften av grädden. Hyvla ett par tre tunna skivor smör och lägg ovanpå.
  4. 4. Grädda ca 45 minuter. När "Jansson" blivit lite brynt späd ev. med mer grädde.

Skapat 2010-03-29 av Anel-Nevs, 4858 visningar, 109 utskrifter. Källa: Min version

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  ca potatisar
3 st  skivade gula lökar
  vatten
1 tsk  ljust Muscovadosocker eller råsocker
  margarin att steka i
10 st  eller fler ansjoviskryddade sillfiléer
3 dl  vispgrädde
3 st  ca tunna skivor smör/margarin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.