Len Kesellakaka

Recept av Mokka

Recept: Len Kesellakaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Lite söt och lite syrlig - en läcker smakupplevelse! Även nyttig med ägg och kesella och bara lite socker :)

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ihop äggulor, vetemjöl, socker, kesella, vispgrädde och citronriv - eller vaniljsocker om du föredrar det. Du kan prova med mellangrädde om du föredrar det, jag tror det går utmärkt bra också.
  2. 2. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ganska hårt skum och vänd ner det i kesellasmeten.
  3. 3. Häll över smeten i ugnsfast form och grädda i 175-200 grader i c:a 35 minuter. Tiden beror lite på om du har en hög eller låg form. Känn efter med trästicka. Om smet fastnar på den behövs med tid. Men kakan ska vara mycket mjuk len inuti.
  4. 4. Låt kakan svalna, stjälp upp den försiktigt och garnera gärna fint med florsocker.

Serveringsförslag: Sylt, handvispad grädde (alltid bättre än med elvisp) med lite florsocker i.

Skapat 2009-03-23 av Mokka, 3079 visningar, 50 utskrifter. Källa: Eget recept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  äggulor
3 msk  vetemjöl
0,5 dl  socker
1 burk  kesella 10 % 250 gr
2 dl  vispgrädde
1 st  citron, skal av (eller 1 knapp msk vaniljsocker)
4 st  äggvitor
1 msk  florsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.