Leila Lindholms knäckiga äppelkaka

Recept av Svea95

Recept: Leila Lindholms knäckiga äppelkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  ägg
2 dl  strösocker
1 tsk  vatten
2 dl  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk  bakpulver
100 gram  smält smör
4 st  svenska äpplen
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Supergod äppelkaka som både är mjuk och knäckig!

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. 2. Rör ner smält smör.
  3. 3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  4. 4. Fyll smeten i en smörsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. 5. Strö över lite strösocker (ev. grovmalen kardemumma) och lägg på några smörklickar.
  6. 6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllenbrun färg i 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).

Serveringsförslag: Vaniljvisp eller vaniljglass

Skapat 2012-03-15 av Svea95, 4724 visningar, 144 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  ägg
2 dl  strösocker
1 tsk  vatten
2 dl  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk  bakpulver
100 gram  smält smör
4 st  svenska äpplen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.