LCHF- ugnspannkaka

Recept av GOE

Recept: LCHF- ugnspannkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
3 paket  bacon
8 st  ägg
1,5 dl  vispgrädde
50 gram  smör
250 gram  keso
150 gram  fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost)
Betyg: 4.3/5 (65 röster, 70 kommentarer)

Mycket gott och mättande!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
  3. 3. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.
  4. 4. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt.
  5. 5. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.
  6. 6. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
  7. 7. Servera med lättsockrade lingon eller varför inte med lättsockrad hjortronsylt, det är min favorit. Pannkakan är också god kall som mellanmål till en kaffekopp.

Skapat 2009-01-25 av GOE, 85668 visningar, 4903 utskrifter. Källa: Airams matblogg

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 paket  bacon
8 st  ägg
1,5 dl  vispgrädde
50 gram  smör
250 gram  keso
150 gram  fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.