LCHF-Ostfyllda fläskfärsbiffar

Recept av GOE

Recept: LCHF-Ostfyllda fläskfärsbiffar

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Goda biffar, fyllda med ädelost.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader för efterstekning.
  2. 2. Blanda ihop färs, ägg, grädde och kryddor. Färsen ska bli smidig, men inte för lös. Tänk på att osten är salt, så spara på saltet.
  3. 3. Gör 6 nästan tennisbollsstora bullar av färsen. Lägg bollen på en skärbräda och platta ut den till ca 1 cm tjocklek. Skär en 1,5 cm bred stav av osten och lägg på biffen.
  4. 4. Vik halva biffen över osten och tryck till noga i kanten. Biffen blir som en halvmåne(se bild). Lägg biffarna på en tallrik allt eftersom de är färdiga.
  5. 5. Värm under tiden en stekpanna och bryn en rejäl smörklick. Bryn biffarna ca 2-3 minuter/sida. Lägg över dem i en ugnsform.
  6. 6. Häll 2 dl grädde i steksmöret i pannan och smula ner ca 50 gram ädelost. Vispa tills osten smält och häll sedan såsen över biffarna i formen.
  7. 7. Efterstek i ugnen ca 15 min.

Serveringsförslag: Blomkåls- och broccolimos.

Skapat 2009-09-12 av GOE, 3526 visningar, 125 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  fläskfärs
1 st  ägg
0,5 dl  grädde
0,5 tsk  salt
1 tsk  0,5-1 tsk lökpulver efter smak
0,5 tsk  piffi allkrydda
  vitpeppar att smaka av med
140 gram  ädelost i stavar
2 dl  grädde
50 gram  ädelost
  en rejäl smörklick att steka biffarna i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.