LCHF-Ostbröd utan mjöl

Recept av GOE

Recept: LCHF-Ostbröd utan mjöl

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (7 röster, 8 kommentarer)

Bröden kan ätas som de är, utan pålägg, eller med korv, ost, skinka eller smör. De är också perfekta som underlag för minipizzor. Mindre än en kolhydrat/bit!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det riktigt styvt. Slarvar du med vispningen får du ett ganska omelettliknande bröd.
  2. 2. Mosa ihop keson och äggulorna med en stavmixer eller en sked. Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vitpeppar och ngn örtkrydda efter smak och behov.
  3. 3. Vänd försiktigt in den vispade äggvitan. Klicka ut röran med sked på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att bröden flyter ut under gräddningen.
  4. 4. Grädda i ca 20 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Skapat 2010-02-24 av GOE, 10459 visningar, 346 utskrifter. Källa: Skaldemans GI-NOLL!

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
125 gram  keso
1,5 dl  1,5-2 dl riven ost
  salt, vitpeppar, örtkrydda t ex oregano
1 msk  psylliumfrön (kan uteslutas, men är bra för magen)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.