Fiskgratäng med blomkålsmos

Recept av Enelya

Recept: Fiskgratäng med blomkålsmos

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (24 röster, 23 kommentarer)

Enkel fiskgratäng med blomkålsmos istället för potatismos.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: LCHF, LC, Fisk, Blomkål, Blomkålsmos, Fiskgratäng

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader. Ta ut formen efter ca 10 minuter och häll av eventuell vätska.
  2. 2. Koka blomkålen tills den har blivit mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör och philadelphiaost och kör med en stavmixer tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med parmesanost, salt och vitpeppar.
  3. 3. Förbered såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna.
  4. 4. Häll såsen över fisken och spritsa eller klicka ut blomkålsmoset runt om. Lägg över lite riven ost och sätt in i ugnen igen i ca 15-20 minuter.

Skapat 2011-04-14 av Enelya, 40582 visningar, 5880 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  vit (färsk eller tinad) fisk
  riven ost
1 kg  blomkål
2 msk  smör
2 msk  Philadelphiaost
  riven parmesanost
  salt och vitpeppar
5 dl  crème fraiche
1 paket  frusen dill (findus) 35 gram
  citronsaft efter smak
  salt och svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.