Laxpudding med spenat

Recept av Anel-Nevs

Recept: Laxpudding med spenat

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

En mycket smaklig laxrätt. Spenaten gör sig verkligen bra till laxen. Servera sallad till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Alltietträtt, fisk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka skalad potatis nästan färdig i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den sen i ½-1 cm skivor. Skölj spenaten och purjon. Strimla purjon. Fräs spenat o purjo mjuk under omrörning i en smörförsedd traktörpanna el. dyl. och tillsätt samtidigt sockret. Strimla laxfilén. Smörj en ugnsform (min var 23 cm i diameter o 5½ cm hög) med smör och lägg hälften av potatisskivorna i botten.
  2. 2. Ovanpå potatislagret läggs laxstrimlor och laxskivor följt av spenatpurjoblandningen. Salta försiktigt o peppra samt strö över rikligt med hackad dill. Lägg resten av potatisskivorna överst. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, hummerfond o parmesan.Häll detta över formen. Grädda i uppvärmd ugn ca 50 minuter tills äggstanningen har stannat.

Skapat 2012-06-01 av Anel-Nevs, 553 visningar, 31 utskrifter. Källa: Eget hopkok

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

7 st  potatis, skalad o. kokt
200 gram  färsk laxfilé
200 gram  skivad gravad lax
200 gram  färsk bladspenat
10 cm  purjolök
1 tsk  ljus Muscovadosocker el. råsocker
0,5 dl  (el. mer) hackad dill
  smör
  salt o grovmalen svartpeppar
3 dl  gräddmjölk (1 dl mjölk +2 dl grädde)
3 st  ägg
2 msk  hummerfond
1 dl  färskriven parmesanost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.