Laxlasagne med spenat och tomat

Recept av Maja

Recept: Laxlasagne med spenat och tomat

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Från Åsa och Staffan Neubauers i Sunne lär denna lasagne härstamma. Gör en stor sats och frys till en dag när matlagning inte får ta så lång tid. Den är lika god då.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tomatsås: Fräs hackad lök och pressad vitlök med timjan i olja i ett par min. Tillsätt krossade tomater, salt, socker och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme i 10 min.
  2. 2. Vit sås: Reducera vinet till hälften. Tillsätt mjölk och grönsaksfond. Koka upp. Tillsätt Maizena utrört i mjölk under kraftig vispning. Koka upp. Smaka av med peppar och salt.
  3. 3. Skär fänkålen i tunna strimlor. Fräs den i smör tillsammans med anisfrön tills den mjuknar och får lite färg. Tillsätt bladspenat och stek i ca 2 min. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
  4. 4. Skär laxen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form. Häll lite vit sås i botten. Varva lasagneplattor, tomatsås, spenat, fänkål, lax och vit sås. Översta lagret ska vara plattor och vit sås.
  5. 5. Strö över osten och grädda lasagnen i 200 grader mitt i ugnen i ca 30 min. Låt vila 10 min före servering. Servera med parmesanost och pumpavinägrett.
  6. 6. Pumpavinägrett: Blanda citronsaft, vatten och salt. Vispa i pljorna matskedsvis. Blanda i persiljan. Jag hade ingen pumpakärnsolja. Tog en extra msk olivolja och mixade en msk pumpakärnor som jag blandade i.

Skapat 2009-01-25 av Maja, 7497 visningar, 147 utskrifter. Källa: Allt om Mat nr 3 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  torkade lasagneplattor
500 gram  färsk lax utan skinn
1 st  fänkål ca 300 gram
2 msk  smör
1 tsk  anisfrön
200 gram  färsk eller fryst bladspenat
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar direkt från kvarnen
2 krm  riven muskotnöt
1 st  gul lök finhackad
2 st  vitlöksklyftor, pressade
0,5 msk  torkad timjan
1 msk  rapsolja/olivolja
1 burk  krossade tomater (400g)
1 tsk  salt
2 krm  socker
1 krm  svartpeppar direkt från kvarnen
2 dl  torrt vitt vin
6 dl  mjölk
2 msk  konc grönsaksfond
3 msk  Maizene majsstärkelse + 3 msk mjölk
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar direkt från kvarnen
1,5 dl  riven parmesanost
1,5 msk  pressad citron
1 msk  vatten
2 msk  olivolja
1 msk  pumpakärnolja
0,5 dl  finhackad bladpersilja
2 krm  flingsalt efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.