Laxlasagne med spenat och ostsås

Recept av Anel-Nevs

Recept: Laxlasagne med spenat och ostsås

INGREDIENSER

portioner/st.
350 gram  skinnfri laxfilé
1 st  vitlöksklyfta
200 gram  fryst bladspenat
1 msk  smör
  salt o svartpeppar
12 st  lasagneplattor
1 dl  grovriven parmesanost
Ostsås:
3 msk  smör
0,5 dl  vetemjöl
7 dl  standardmjölk
2 dl  riven lagrad ost
  salt o svarpeppar
Betyg: 4.2/5 (11 röster, 6 kommentarer)

Inte alls så dumt med den nyttiga laxen och spenaten istället för köttfärs o tomatsås. Gott även med varmrökt lax.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lasagne, lax, spenat, ostsås

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i tunna skivor på längden. Skala och krossa vitlöken. Fräs den med tinad spenat i smöret. Salta o peppra.
  2. 2. Ostsås: Smält smöret och rör i mjölet. Vispa i mjölken lite i sänder och vispa såsen slät. Låt koka ca 3 minuter. Rör i osten och salta o peppra.
  3. 3. Smöra en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenat. Använd tre varv plattor. Börja och avsluta med såsen. Strö över parmesan. Grädda ca 30 minuter (jag gräddade 40 min.) Servera med en god grönsallad.

Skapat 2011-01-14 av Anel-Nevs, 30416 visningar, 397 utskrifter. Källa: Allers 3/11

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

350 gram  skinnfri laxfilé
1 st  vitlöksklyfta
200 gram  fryst bladspenat
1 msk  smör
  salt o svartpeppar
12 st  lasagneplattor
1 dl  grovriven parmesanost
3 msk  smör
0,5 dl  vetemjöl
7 dl  standardmjölk
2 dl  riven lagrad ost
  salt o svarpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.