Lax på dillbädd

Recept av Anel-Nevs

Recept: Lax på dillbädd

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 2.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

God laxrätt med pressad potatis och sallad till samt med en Varm romsås.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Varm romsås, fest, påsk, ugnsbakad, ugnsstekt, lax i ugn, fisk i ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg massor med dill i botten på en smord ugnsfast form. Strö salt och svartpeppar på laxen. Lägg laxen med skinnsidan neråt ovanpå dillen. Låt formen stå i kylen till följande dag.
  2. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Låt laxen stå i ugnen 15-20 min. beroende på tjockleken.
  3. 3. Varm romsås: Koka upp 5 dl fiskbuljong och 2 dl créme fraiche i en kastrull. Knåda samman smör och mjöl till en kula och blanda ner den i vätskan. Låt koka till lagom såskonsistens. Smaka av med peppar. Tag kastrullen från värmen och rör i äggula och röd stenbitsrom.

Serveringsförslag: Pressad potatis och sallad

Dryckestips: Vitt vin

Skapat 2009-09-13 av Anel-Nevs, 3074 visningar, 92 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

650 gram  laxfilé i bit med skinn
3 knippen  dill
  salt
  svartpeppar
5 dl  fiskbuljong (el. 5 dl vatten + 1,5 msk hummerfond)
2 dl  créme fraiche
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
1 st  äggula
1 burk  ca 50 g röd stenbitsrom
  grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.