Lax- och Spenatcanneloni

Recept av lanternan

Recept: Lax- och Spenatcanneloni

INGREDIENSER

portioner/st.
1 paket  färska lasagneplattor
Fyllning
300 gram  rökt lax
1 paket  ricottaost
15 cm  purjolök
1 näve  spenat
1 dl  riven ost
1 knippe  dill
  peppar
Bechamelsås
2 msk  smör
3 msk  vetemjöl
7 dl  mjölk
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Snabblagat fredagsmys. Servera gärna med Saftig zuccinisallad.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättlagat, snabbt, fredagsmys

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ihop fyllningen, skär pastaplattan i 8 cm bitar. Lägg en rejäl klick fyllning och rulla ihop till en rulle. Lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form.
  2. 2. Smält smöret till såsen, pudra över mjölet och häll på mjölken. Rör hela tiden och låt koka i någon minut. Häll såsen över plattorna, toppa eventuellt med lite riven ost.
  3. 3. Gratinera i 200 grader ca. 20 min. Toppa med dillkvist och servera med sallad.

Serveringsförslag: sallad

Dryckestips: vitt vin, öl, vatten

Skapat 2009-09-12 av lanternan, 2088 visningar, 25 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  färska lasagneplattor
300 gram  rökt lax
1 paket  ricottaost
15 cm  purjolök
1 näve  spenat
1 dl  riven ost
1 knippe  dill
  peppar
2 msk  smör
3 msk  vetemjöl
7 dl  mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.