Larssons kavring

Recept av Morzan

Recept: Larssons kavring

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 liter  rågsikt
1 tsk  salt
2 tsk  malda brödkryddor
2 msk  malet pommeransskal
4 tsk  bikarbonat
8 dl  filmjölk
2 dl  mörk sirap
Betyg: 2.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Ett lättbakat bröd som med sin sötma passar bra ihop med det salta på julbordet.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Lättbakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. 2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke
  3. 3. Rör ner filmjölk och sirap.
  4. 4. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smorda och bröade formar. Grädda längst ner i ugnen ca 1 1/2 timme. Efter halva tiden ska brödet täckas med aluminiumfolie. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk.

Skapat 2008-12-11 av Morzan, 5854 visningar, 69 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 liter  rågsikt
1 tsk  salt
2 tsk  malda brödkryddor
2 msk  malet pommeransskal
4 tsk  bikarbonat
8 dl  filmjölk
2 dl  mörk sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.