Lappskojs

Recept av Janne-G

Recept: Lappskojs

INGREDIENSER

portioner/st.
1,1 kg  potatis av mjölig sort
400 gram  kokt rimmad fläskbog
50 gram  smör
0,5 dl  grädde
1 dl  mjölk
1 dl  finhackad persilja
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar från kvarnen
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Det finns många varianter av denna maträtt. Allt från oxbringa till kalvbog och corned beef används som kött. Även rimmad fläsklägg använder en del, men jag har en annan variant! Det absolut bästa resultatet får man om man använder rimmad fläskbog.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 60 min.
Total tid: 70 min.
Etiketter: . Mycket enklare kan det inte vara att laga till en god middag!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och koka potatisen, mosa den eller kör med elvisp tillsammans med smöret, späd med grädde och mjölk, smaksätt med salt och peppar.
  2. 2. Skär köttet i mindre bitar och värm det i micron. Blanda ner det i moset tillsammans med persiljan, kör en stund så att köttet bara börjar att ”tråda” sig, det är gott om det finns lite större köttbitar kvar i ”skojset”! Häll upp i serveringsskål och ställ fram på bordet, middagen är klar.

Serveringsförslag: Rätten serveras med inlagda rödbetor och knäckebrödssmörgås med stark ost.

Dryckestips: Det finns bara ett alternativ, kall mjölk är det som gäller!

Skapat 2012-06-07 av Janne-G, 1553 visningar, 35 utskrifter. Källa: Enligt gammal tradition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,1 kg  potatis av mjölig sort
400 gram  kokt rimmad fläskbog
50 gram  smör
0,5 dl  grädde
1 dl  mjölk
1 dl  finhackad persilja
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar från kvarnen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.