Lantbröd med chiafrön

Recept av sandra53

Recept: Lantbröd med chiafrön

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  vatten
2 msk  olivolja
25 gram  jäst
1,5 tsk  salt
0,5 dl  chiafrön
12 dl  ljust lantbrödsmjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Lantbröd med chiafrön!

Lättbakat klassiskt lantbröd, här med chiafrön.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt oljan. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, chiafrön och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  2. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två bröd, knåda inte. Låt jäsa övertäckta, på plåt i ca 40 min.
  3. 3. Skåra mönster med en vass kniv. Pensla med vatten och strö ev över lite mjöl. Grädda 5 min mitt i ugnen på 275 grader. Sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Skapat 2012-07-12 av sandra53, 486 visningar, 8 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vatten
2 msk  olivolja
25 gram  jäst
1,5 tsk  salt
0,5 dl  chiafrön
12 dl  ljust lantbrödsmjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.