Långpannebröd

Recept av Sara Carlsson

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  margarin
2 paket  jäst
1 liter  lättmjölk
1 flaska  öl
1 tsk  salt
2 dl  vetekli
1 kg  vetemjöl
1 kg  rågmjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Långpannebröd!

Smart när man har bråttom, blir fyra limpor.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet och tillsätt lite av mjölken. Värm till fingervarmt och rör ut jästen i degspadet. Blanda i resten av mjölken, ölet och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. 2. Tryck ut degen i en smord långpanna. Pricka degan med en gaffel och låt den jäsa en timme.
  3. 3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. 4. Pensla degan med vatten och sätt in den i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader och låt brödet bakas ytterligare 30 minuter.
  5. 5. Låt brödet svalna och dela det i fyra limpor.

Skapat 2007-12-23 av Sara Carlsson, 2428 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  margarin
2 paket  jäst
1 liter  lättmjölk
1 flaska  öl
1 tsk  salt
2 dl  vetekli
1 kg  vetemjöl
1 kg  rågmjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.