Långfranska

Recept av Anel-Nevs

Recept: Långfranska

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (22 röster, 30 kommentarer)

Gott franskbröd, som även går att rosta. Frys gärna in det, som inte går åt meddetsamma. Tina sen upp i ugnen och det smakar som nybakat.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Fransktbröd, Snoddas, barkis, matbröd, franskbröd, brödlimpor, vallmofrö, sesamfrö, bröd att rosta

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i degskålen. Värm vatten till 37 grader (fingervarmt) och häll på jästen och rör om, så att jästen löses upp. Tillsätt olivolja, salt, socker och mjöl. Kör assistenten tills degen blir blank ock smidig. Låt degen vila övertäckt i skålen ca 30 minuter.
  2. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i två lika stora bitar. Forma degen till limpor. (TIPS: För att få högt bröd kan du kavla ut degen till en rektangel och rulla ihop den likt en rulltårta. Lägg sen skarven i botten.) Lägg limporna på bakpappersklädd plåt. Skär ca tre skåror uppe på vardera limpa. Täck dem med bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
  3. 3. Pensla limporna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön. Sätt in bröden i den heta ugnen och sätt ner värmen till 200 grader(gärna med ångfunktion). Grädda till temperaturen mitt i bröden är 98 grader, ca 25 minuter. Låt dem svalna utan bakduk, om du vill ha dem frasiga.

Skapat 2010-03-24 av Anel-Nevs, 10027 visningar, 315 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vatten
50 gram  Blå jäst
1 msk  olivolja eller annan matolja
2 tsk  salt
2 tsk  socker
12 dl  vetemjöl special el. vanligt vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.