Lammstek med senapssås, bacon och kantareller

Recept av Lotta

Recept: Lammstek med senapssås, bacon och kantareller

INGREDIENSER

portioner/st.
800 gram  urbenad lammstek
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
1 msk  olivolja
1 msk  smör
6 st  timjankvistar
Potatis:
600 gram  små mandelpotatis
1 tsk  salt
1 msk  olivolja
Sås:
200 gram  kantareller
2 st  schalottenlökar
140 gram  bacon
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 dl  rött vin
2 dl  vatten
1 msk  koncentrerad kalvfond
2 tsk  maizena majsstärkelse
1 tsk  hackad timjan
2 msk  skånsk senap
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Härliga smaker som smälter i munnen.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lammsteken. Bryn den runt om i olivolja och smör. Lägg kött och timjan i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader. Ta ut steken och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs i skivor.
  2. 2. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Skala mandelpotatisen och blanda den med salt och olivolja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. 3. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Stek svampen i olivolja ca 1 minut. Tillsätt bacon, schalottenlök och salt och stek ytterligare ca 3 minuter.
  4. 4. Häll på vin, vatten och fond och låt koka upp. Häll över i en kastrull och låt koka ca 5 minuter. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner redningen och låt koka upp. Blanda ner timjan och senap precis före servering.

Skapat 2008-11-25 av Lotta, 1656 visningar, 51 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  urbenad lammstek
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
1 msk  olivolja
1 msk  smör
6 st  timjankvistar
600 gram  små mandelpotatis
1 tsk  salt
1 msk  olivolja
200 gram  kantareller
2 st  schalottenlökar
140 gram  bacon
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 dl  rött vin
2 dl  vatten
1 msk  koncentrerad kalvfond
2 tsk  maizena majsstärkelse
1 tsk  hackad timjan
2 msk  skånsk senap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.